Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/natuurlijk/domains/natuurlijknogmooier.nl/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Zeg vaarwel tegen acne - Effectieve strategieën voor het opruimen van uw huid - Natuurlijk Nog Mooier
Schoonheid

Zeg vaarwel tegen acne – Effectieve strategieën voor het opruimen van uw huid

Als je acne of puistjes hebt, weet je hoe frustrerend het kan zijn. Hoewel er geen snelle oplossing of één magisch product is dat je een heldere huid geeft, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je huid er beter uit te laten zien. Deze strategieën omvatten het vermijden van het aanraken van het gezicht of het uitknijpen van puistjes, regelmatig wassen en het gebruik van producten die geschikt zijn voor uw huidtype. Ze omvatten ook levensstijlfactoren, zoals een goede nachtrust en het vermijden van stress. Begin met het identificeren van uw huidtype.

U kunt dit doen door een huidverzorgingsquiz te doen of door met een dermatoloog te praten. Veel mensen hebben verschillende huidtypes, waaronder een vette, droge of gecombineerde huid. Verschillende methoden werken voor elk, dus het is belangrijk om erachter te komen wat voor u werkt. Twee keer per dag je gezicht wassen is de beste manier om een schone huid te krijgen. Gebruik een zachte reiniger die geen agressieve ingrediënten bevat. Als je een gevoelige huid hebt, probeer dan een milde zeep met karitéboter of een zeep op basis van havermout. Adstringerende middelen, toners en exfolianten kun je het beste vermijden, omdat deze je huid rood en geïrriteerd kunnen maken. Regelmatig je haar wassen is ook een goed idee, vooral als je vet haar hebt (lees meer over remedies voor vet haar). Vermijd producten die de poriën verstoppen.

Door de hele dag je gezicht aan te raken, kunnen bacteriën worden verspreid die ontstekingen veroorzaken en tot puistjes leiden. Wrijf niet met uw vingers over uw gezicht en leun niet met uw hoofd op voorwerpen die talg en vuil verzamelen, zoals telefoons, hoeden en sjaals. Vermijd ook strakke kleding, die de poriën kan verstoppen en irritatie kan veroorzaken. Als je veel puistjes hebt, breng dan een spotbehandeling aan op het gebied om ze onder controle te houden. Eet een dieet dat rijk is aan omega-3-vetzuren, waarvan bekend is dat ze de gezondheid van uw huid verbeteren. Beschouw vis, noten, zaden en avocado’s als bronnen van deze essentiële voedingsstof. Verminder ook zuivel.

De hormonen die in melk worden aangetroffen, kunnen acne stimuleren, vooral als u er vatbaar voor bent. Acne kan ernstige sociale en psychologische gevolgen hebben voor tieners. Het is belangrijk om de zorgen van uw tiener serieus te nemen en hen te helpen in contact te komen met een dermatoloog om behandelingen te onderzoeken die hun acne kunnen verbeteren. Het is ook een goed idee om uw tiener voorzichtig te herinneren aan zijn behandelroutine, maar bekritiseer hem niet omdat hij een afspraak heeft gemist of is vergeten een spotbehandeling te gebruiken. U kunt een herinnering op een notitieblok in hun badkamer schrijven of een terugkerend alarm op hun telefoon instellen om hen te helpen op het goede spoor te blijven.

Related posts

Anti-verouderingsgeheimen voor een tijdloze schoonheid

Gino Eisinga

10 essentiële schoonheidstips voor een stralende en jeugdige uitstraling

Gino Eisinga